Towards Zero GravityTeža telesa / telesnosti

< nazaj
Biografija Reprodukcije Literatura

Metod Frlic (rojen 1965)

Rojen je 20.12.1965 v Suši nad Hotavljami. Njegov prvi učitelj kiparstva je bil Tone Logonder. Na ALU v Ljubljani je študiral kiparstvo, 1983-88, prof. Lujo Vodopivec. Pri njem je 1996 zaključil tudi specialko. Leta 1990 je bil prejemnik Groharjeve štipendije, od 1991 živi kot svobodni umetnik; leta 1995 se je izpopolnjeval v Worpswedeju (Nemčija), Atelierhaus.
Veliko potuje, mdr. je bil leta 1991 na 5. Mednarodnem kiparskem simpoziju v Changchunu (Kitajska), 1996 na Bližnjem Vzhodu, 2000 na Japonskem.
Realiziral nekaj spomenikov (skulptur na prostem), več javnih portretnih plastik v Škofji Loki, (med 4. portretiranci tudi umetnika Tone Logonder, Ive Šubic) in drugod. Povabljen je bil na 1. U3 - trienale sodobne slovenske umetnosti.
Sprva je uporabljal za svoje kipe različne materiale (kovine, les, mavec, vosek kamen), jih raziskoval (slike s silikonom - Svetloba kože), v zadnjem času intenzivneje kipari v kamnu, izglajene ploskve kontrastira z rustikalno materijo in kombinira s kovino. Frlic izhaja iz narave in tradicije svojega okolja, opozarja na odstopanja od prvinskosti, deformacije. Modelira tudi humorne portrete v glini in mavcu.